Mijn naam is Joyce van Oudheusden.

 

Heel wat jaren geleden ben ik door middel van een workshop in aanraking gekomen met mantrailen (het speuren naar vermiste personen).
Door deze workshop was bij mij een nieuwe hobby geboren, ik vond het zo gaaf om samen met mijn hond als team de puzzel op te lossen.

 

Die hobby werd eigenlijk een passie, en je kunt wel zeggen dat ik een obsessie heb gekregen voor de hondenneus. Ik vind het zo bijzonder om te zien wat onze honden allemaal kunnen met dit bijzondere “apparaatje”. Voor mij als Kynologisch instructeur was het vanzelfsprekend om me verder te gaan verdiepen. Ik ben vele seminars, (instructeurs)cursussen, lezingen en workshops gaan volgen, die in het teken stonden van de hondenneus, of een vorm van speur- of zoekwerk. Daarnaast ben ik met mijn eigen honden heel veel vlieguren gaan maken, want je hond leren lezen tijdens het werk is zo makkelijk nog niet.

Nadat ik wat meer ervaring op had gebouwd, ben ik op verzoek workshops gaan geven.
Het hele land ben ik afgereisd om mijn passie te delen, en vele mensen heb ik aangestoken en uiteindelijk ben ik op verzoek ook groepslessen gaan geven. Zo was Speurhondenschool Achterhoek een feit. Na een aantal jaar kreeg ik naast de mantraillessen ook de mogelijkheid om detectielessen te gaan geven. Natuurlijk na het volgen van de benodigde opleidingen, en het zelf opdoen van veel kennis.

 

Inmiddels volgen vele honden en een eigenaren cursussen bij ons en is Speurhondenschool Achterhoek een bekend begrip in Neede en omgeving.

 

Maar helaas moest ik in 2020 concluderen dat mijn agenda het niet meer toe liet om alle vraag naar lessen te beantwoorden.  Door het coronavirus wat inmiddels al een tijd door de wereld gaat, is het ook niet mogelijk om theorielessen en lezingen te geven. Mijn cursisten wilden graag meer theorie om hun kennis over de hondenneus en het mantrailen te vergroten en aanmeldingen voor nieuwe detectiecursisten bleven maar binnenstromen.
Langzaam begon bij mij de gedachte te ontstaan om een online leeromgeving op te zetten, zodat het voor iedereen mogelijk is om toch lekker met zijn hond aan de slag te gaan, en meer te leren over de hond(enneus).

 

Toen in december 2020 Nederland 5 weken in lockdown ging door het coronavirus en ik de hondenschool grotendeels moest sluiten, besloot ik dit idee uit te gaan werken. Met ingang van 1 januari 2021 kun je naast fysieke lessen, ook online cursussen volgens bij Speurhondenschool Achterhoek.

 

In de online leeromgeving vind je voornamelijk cursussen op het gebied van de hondenneus, maar omdat ik het leuk vind om de kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan te delen, kun je te zijner tijd ook andere cursussen tegen komen. Natuurlijk hebben alle cursussen wel te maken met de hond.

 

Bij speurhondenschool Achterhoek is iedere hond, groot of klein, jong of oud welkom om samen met zijn baasje, met zijn belangrijkste zintuig aan de slag te gaan! De Neus!

 

Groetjes,
Joyce